inrichten modern workplace

Wij richten een overzichtelijke, modern workplace in zodat je werknemers kunnen doen waar zij goed in zijn.

Het inrichten van de Modern Workplace van Etesian IT Consulting biedt een gebruikerservaring waarbij alle teams, apps, documenten, en samenwerkingsmogelijkheden op één platform samen komen. Hiermee wordt alles zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk gemaakt voor je werknemers zodat zij zich kunnen richten op wat écht belangrijk is: hun werk.

Doe de Quickscan en krijg direct tips om efficiënter te werken.

Onze ervaren consultant doorloopt met jou, op jouw locatie, de Quickscan waarmee jij in no-time weet welke stappen je moet zetten om die moderne werkplek te realiseren. 

Het is tijd voor die frisse, modern workplace

Werk wordt steeds flexibeler. Werknemers willen werken wanneer hen dat uitkomt, vanuit een locatie die hen uitkomt, en op een apparaat dat zij zelf uitkiezen. Dit levert enorme uitdagingen op voor IT-afdelingen, die steeds meer verschillende apparaten en beveiligingsrisico’s moeten managen. Daarbij komt nog dat de supportafdeling vaak op afstand problemen moet oplossen voor gebruikers. 

  • Hoe zorg je ervoor dat collega’s vanuit het buitenland, via een publieke Wi-Fi verbinding, veilig kunnen verbinden met gevoelige systemen en data?  

  • Hoe verbind je collega’s op verspreide locaties met elkaar zodat teams goed kunnen blijven communiceren en samenwerken?  

  • Hoe houd je grip en overzicht op alle apparaten en software die je aanbiedt?  

Inrichten Etesian Modern Workplace

De Etesian Modern Workplace biedt een overzichtelijke en vertrouwde gebruikerservaring voor alle medewerkers, die vrijwel volledig naar wens is in te richten. Via een webbrowser kan een medewerker inloggen op de EMW, ongeacht vanaf welk apparaat – mobiel of vast, corporate-owned of persoonlijk.

Vanaf deze pagina vindt een medewerker alles wat nodig is voor het dagdagelijkse werk: applicaties, kalender, nieuws, email, chat, PowerBI inzichten voor managers, en nog veel meer; alles wat van belang is kan via één landingspagina inzichtelijk gemaakt worden in één oogopslag.

De tijd dat je je werkplek opstart en dan koffie gaat halen terwijl je wacht tot alles wordt geladen, is verleden tijd.

De Etesian Modern Workplace bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Centrale landingspagina. Eén keer inloggen, en dan moet het gedaan zijn voor een medewerker. De landingspagina werkt met Single Sign-on waardoor gebruikers niet langer apart op iedere applicatie hoeven in te loggen.

  2. Sharepoint online: Bestanden, projecten, intranet en meer zijn allemaal te integreren in de ladingspagina via Microsoft SharePoint.

  3. Microsoft365: Office applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint, etc. zijn allemaal te openen vanaf de landingspagina. Afhankelijk van de status van het apparaat kan worden gekozen om lokale (desktop) applicaties te laden, of gebruik te maken van de web-varianten.

  4. Teams: Gebruik Teams om met elkaar in verbinding te blijven, waar je medewerkers ook werken.

  5. Exchange online: Email is altijd beschikbaar, ongeacht op welk apparaat je werkt. Via de webversie van Outlook kunnen gebruikers zelfs van hun telefoon inloggen, zonder dat hier extra IT-beheer aan te pas komt.

  6. Endpoint Security Endpoint Security is essentieel voor een bedrijf om apparaten zoals laptops en smartphones te beschermen tegen cyberdreigingen, waardoor datalekken en aanvallen worden voorkomen. Dit versterkt de algehele netwerkbeveiliging en behoudt de integriteit van bedrijfsgegevens.

Volledig ontzorgd

Naast al deze voordelen voor gebruikers, brengt de EMW natuurlijk ook veranderingen voor de IT-afdeling met zich mee. De beheerslast komt volledig bij Etesian te liggen; de IT-afdeling hoeft zich niet meer bezig te houden met onderhoud, updates, en beheer. De modern workplace consultant neemt dat werk uit handen, zodat IT zich volledig kan richten op innoveren en op het verbeteren van zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn.