Microsoft Business Intelligence

Microsoft Business Intelligence

Als we het hebben over Microsoft Business Intelligence dan hebben we het voornamelijk over de BI Suite, onderdeel van Microsoft SQL Server. Deze bestaat uit een drietal producten die ondersteunen in het ontwikkelen van een BI platform.

SQL Server Integration Services (SSIS)

SSIS is een enterprise data integratie, data transformatie en data migratie tool dat onderdeel is van de Microsoft SQL Server database software. Het kan worden ingezet voor een breed scala aan integratie gerelateerde taken zoals analyseren en opschonen van data en het uitvoeren van extract, transform en load (ETL) processen ten behoeve van het updaten van een Datawarehouse.

SQL Server Analysis Services (SSAS)

SSAS is een multidimensionale analyse tool dat beschikt over Online Analytical Processing (OLAP) en krachtige data mining mogelijkheden. Multidimensionale analyse is een OLAP techniek die de mogelijkheid biedt om grote hoeveelheden data te analyseren door deze in assen en cellen te plaatsen in plaats van de traditionele twee dimensionale weergave van rijen en kolommen. SSAS plaatst voorspellende analytische mogelijkheden in de handen van kenniswerkers door het creëren van een direct verbinding met backend gegevens met behulp van bekende applicaties zoals Microsoft Excel en SharePoint en tegenwoordig natuurlijk Power BI, voor analyse, visuele presentatie en samenwerking. SSAS is er in twee smaken, Multidimensional en Tabular.

SQL Server Reporting Services (SSRS)

SSRS is een tool voor het maken, beheren en publiceren van rapporten, waarna deze gedistribueerd kunnen worden naar de juiste gebruikers op verschillende methodes, of dit nu het openen van het rapport in de webbrowser is of op een mobiel apparaat of via het sturen van een email versie. In de laatste versie van SSRS is nog steeds plaats voor de traditionele rapporten maar nu ook de mogelijkheid tot het maken van Mobile reports speciaal voor mobile devices maar ook Power BI rapporten kunnen worden ondergebracht op de lokale portal van SSRS.

 

 

Onze BI Consultants zijn allen zeer bedreven in de hele BI product range die Microsoft op dit moment te bieden heeft. Ze zijn hierdoor goed in staat om uw organisatie te ondersteunen en adviseren in een op maat gemaakte BI oplossing die in alle informatie behoefte voorziet.