Hoe bereid ik een inspirerende online vergadering in Teams voor? 

Online vergadering in Teams

Mijn naam is Joe Rüland en als Business Productivity Consulent geef ik oriëntatie in de digitale jungle zodat er meer tijd over blijft voor wat echt belangrijk is! 

Vandaag wil ik je graag een paar tips geven over hoe je een online vergadering in Teams succesvol kunt voorbereiden. 

Bij het organiseren van een online vergadering is het niet alleen belangrijk om de technische aspecten te regelen, maar ook om ervoor te zorgen dat de deelnemers geïnspireerd en betrokken blijven.   

Zo bereid je een inspirerende online vergadering in Teams voor:

1. Stel doel en agenda op 

Definieer duidelijk het doel van de vergadering en stel een agenda op die de belangrijkste onderwerpen en het doel benadrukt. Zorg ervoor dat de agenda beknopt is en de belangrijkste punten behandelt die inspirerend kunnen zijn voor de deelnemers. 

2. Voeg interactieve elementen toe 

Plan interactieve elementen in, zoals polls, breakout-sessies, of discussierondes om de deelnemers actief bij de vergadering te betrekken. Dit helpt om de betrokkenheid te vergroten en een inspirerende dialoog te bevorderen. 

3. Maakt gebruik van visuele hulpmiddelen  

Maak gebruik van visuele hulpmiddelen zoals presentaties, grafieken of video’s om je punt kracht bij te zetten en de aandacht van de deelnemers vast te houden. Zorg ervoor dat de visuele elementen relevant zijn en bijdragen aan het inspirerende karakter van de vergadering. 

4. Houdt de aandacht vast door de sprekers af te wisselen 

Nodig inspirerende sprekers uit die expertise hebben op het gebied van het onderwerp van de vergadering. Deze sprekers kunnen deelnemers motiveren en nieuwe perspectieven bieden, waardoor jouw vergadering inspiratie biedt voor meer. 

5. Interactie aanmoedigen 

Moedig deelnemers aan om vragen te stellen, ideeën te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen via een chatfunctie, breakout-sessies of door specifieke deelnemers uit te nodigen hun mening te delen. 

6. Sluit af met één of meerdere follow-up acties 

Sluit de vergadering af door de belangrijkste “take-aways” samen te vatten en follow-up acties te definiëren. Dit houdt de inspiratie en motivatie vast en helpt deze om te zetten in concrete stappen. 

Wij helpen jou graag om de gestelde doelen te realiseren: 

Als ervaren Business Productivity Consultant kan ik ook jouw bedrijf helpen te transformeren! Van het implementeren van naadloze samenwerkingsplatforms tot het optimaliseren van workflows: ik sta klaar om jouw productiviteit naar nieuwe hoogten te tillen.  

Heb jij zelf nog nuttige tips of wil jij jouw ervaring delen? Laat dan hier een bericht achter in de commentaren. 

En dat noemen wij dan een frisse wind in IT! 

Samen bouwen we aan een toekomst waarin jouw bedrijf floreert, ongeacht de locatie van je team. Neem daarom vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies!