De frisse wind van: Josef Omelyusik

De frisse wind van: Josef Omelyusik

Afgelopen april kreeg Business Productivity een nieuwe aanwinst binnen het team: Josef Omelyusik, een projectondersteuner met een passie voor teamwork en efficiƫntie.

Josef is net begonnen aan zijn nieuwe avontuur als consultant binnen het team van Business Productivity, waar hij zich bij de klant gaat richten op projectcoƶrdinatie en samenwerking. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar zijn ervaring en skills, maar nog belangrijker: wie is Josef nu eigenlijk en welke frisse bries neemt hij mee binnen het team?

Waar word je blij van, Josef?

Ik word blij van veel dingen, vooral van sociaal contact met vrienden, familie en tijd doorbrengen in de natuur. Ik heb geen kinderen of vrouw, maar ik geniet van tijd doorbrengen met mijn vriendin, haar familie, uit eten gaan, bowlen, films kijken, en wandelen met mijn hond. Ook bezoek ik graag mijn moeder en zussen.

Wat is jouw functie en waarom past dit zo goed bij jou?

Ik werk als projectondersteuner, waarbij ik de projectmanager ondersteun. Mijn focus ligt vooral op ISO en security-gerelateerde projecten. Ik heb altijd al een technische achtergrond gehad en mijn kracht ligt in het werken met mensen en het verbeteren van processen. Ik ben een ‘people person’ die gedreven wordt door het behalen van gezamenlijke doelen. Ik ben kritisch en direct, wat helpt bij het aansturen en verbeteren van processen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het analyseren en verbeteren van organisaties het leukste wat er is, dat is echt mijn passie. Binnen mijn werk neem je de hele organisatie namelijk onder de loep en kijk je waar verbeterpunten liggen. Wat gaat goed en wat kan beter? Dit verdeel ik dan in onderwerpen, vakjes zeg maar, en voor elk vakje kom ik met een verbetering of aanpassing. Belangrijk hierbij is de communicatie met de mensen over de hele lijn van de organisatie. Je leert zo ook iedereen kennen.

En soms zijn er ook verbeterpunten die echt dringend zijn, zoals nu met de nieuwe NIS2 richtlijnen, maar waar nog niet genoeg kennis over is binnen de organisatie. Dan word ik ingezet om te zorgen dat de organisatie voldoet aan al die eisen.

Dit is de frisse wind van: Josef Omelyusik

Voor mij is een organisatie nooit optimaal of klaar. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je als organisatie mee geconfronteerd wordt op het gebied van Business Productivity en cyber-security. En elke dag ben ik gemotiveerd om te kijken wat ik kan doen om de organisatie wel zo optimaal mogelijk te maken en te innoveren, zodat de organisatie zijn doelen haalt.

Aan de andere kant zijn er ook gewoon een aantal bepaalde basis dingen waar een organisatie aan moet voldoen. Ik vind het belangrijk om deze voor een organisatie in orde te maken, zodat de organisatie aan de gestelde kaders voldoet. Ik voorkom hiermee dat de organisatie achterloopt of een veiligheidsrisico heeft.

In mijn aanpak ben ik kritisch, direct, eerlijk en respectvol zodat de ander precies weet wat hij aan me heeft. In mijn ervaring zorgt dit ervoor dat processen snel en soepel verlopen.

Waarom heb je voor Etesian gekozen?

Goh, ik vind het een vrij jong bedrijf. Het bestaat komend jaar pas 10 jaar, dus ik zie daar gewoon veel mogelijkheden en kansen in. Het is mooi om bij een bedrijf te starten dat nog volledig in de groei en de ontwikkeling zit. Dat past bij mij en mijn ambitie om mezelf te ontwikkelen.

Wat betekent ‘de frisse wind in IT’ voor jou?

De frisse wind in IT staat voor mij voor vernieuwing en innovatie. Het doet me denken aan nieuwe dingen en dat is natuurlijk zeker in de IT van toepassing. En dat komt ook terug bij wat ik eerder omschreef: een organisatie is nooit optimaal of klaar met ontwikkelen of innoveren.

Wil jij, net als Josef Omelyusik, ook aan de slag als IT consulent bij Etesian? Neem dan een kijkje bij een van onze vacatures.