Een vliegende start bij Etesian

Van derdejaars IT student tot software engineer

In 2017 was Yannic van de Kuit (26) op zoek naar een bedrijf waar hij zijn derdejaars stage kon lopen. Die stage beviel hem zo goed, dat hij sindsdien niet meer bij Etesian is weggegaan. We spraken Yannic over hoe dat zo is gekomen en waarom hij zo graag bij Etesian werkt.

Hoe ben je bij Etesian terechtgekomen?
Als student aan Zuyd Hogeschool was ik op zoek naar een IT-bedrijf om mijn derdejaars stage uit te voeren. Niet wetende waar ik moest beginnen ging ik rondvragen bij bekenden of zij mij konden helpen. Zo ben ik in contact gebracht met Etesian IT Consulting. Vanaf dat moment begon het balletje snel te rollen. Binnen enkele weken had ik een sollicitatiegesprek bij Etesian om te kijken of zij mij wilden aannemen als stagiair.’

Hoe verliep dat eerste contact?
Tijdens dat gesprek was er van beide kanten een goed gevoel. Samen met de opdrachtgever waarvoor ik de stageopdracht zou gaan uitvoeren, werd een tweede gesprek gepland. Voor dat tweede gesprek was ik best wel zenuwachtig. Omdat ik nog maar net was begonnen met programmeren, had wat twijfels over mijn programmeerkennis. Tijdens het gesprek lieten beide partijen mij weten dat dit geen enkel probleem was. Zij waren bereid om mij de kans te geven. Dit was voor mij een hele opluchting en haalde direct veel druk weg.’ 

Hoe vond je het om stage te lopen bij Etesian?
Mijn derdejaars stage heb ik, onder begeleiding van Mark vermeulen, uiteindelijk goed afgerond. Etesian bood mij zelfs een een afstudeerplek én bijbaan aan. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Tijdens mijn studie heb daarmee ook nog kennis opgedaan in het bedrijfsleven bij Etesian.’ 

Hoe was het om bij Etesian af te studeren?
Mijn afstudeerstage heb ik, onder begeleiding van Rob Fox, ook bij Etesian uitgevoerd. Etesian voelde voor mij heel fijn aan. Ik wist dat dit de plek was waar ik mij verder wil ontwikkelen en later mijn loopbaan wil starten. Na een vliegende start, kwamen er op de helft van mijn afstuderen enkele obstakels op de weg. Nu ga ik die zelf niet uit de weg. Maar hier kon ik niet omheen. Etesian heeft mij hierin ontzettend gesteund. Samen keken we naar mogelijkheden en oplossingen. En die werden gevonden! Mede door deze steun vanuit Etesian, heb ik mijn afstuderen alsnog succesvol afgerond.’ 

En hoe ging het daarna verder?
Na mijn afstuderen ben ik ook mijn loopbaan begonnen bij Etesian. Na 1,5 jaar in dienst ben ik nog steeds blij met de gemaakte keuze om bij Etesian mijn loopbaan te starten. Het bedrijf heeft vele groeimogelijkheden en een prachtige bedrijfscultuur. Bij Etesian voel je je al snel thuis. Er worden regelmatig leuke activiteiten met collega’s georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Zo nam ik onlangs met een aantal collega’s deel aan de Viva la Vida Run in Kerkrade (zie foto, ik had startnummer 368).’

Yannic met collega’s tijdens de Viva la Vida Run

Wat zijn nu je plannen binnen Etesian?
‘Momenteel ben ik bezig om de begeleiding van stagiaires op te pakken. De reden daarvoor is dat ik heel graag met mensen werk. Ook lever ik graag een bijdrage aan de begeleiding van potentieel nieuwe collega’s. Net zoals dat ook bij mij het geval was. Daarnaast is het plan om Junior Software Developers, die bij Etesian aan de slag gaan, te ondersteunen in hun werkzaamheden. Ik verwacht nog jaren mee te blijven draaien bij Etesian!’