Microsoft BizTalk

Microsoft BizTalk Server is inmiddels een oude rot aan het worden in de integratiewereld. BizTalk bestaat inmiddels 17 jaar en door de jarenlange doorontwikkeling is het product enorm stabiel. Binnen Etesian is jarenlange kennis aanwezig van BizTalk en kunnen wij dan ook seniors bieden om uw integratie-oplossing in BizTalk tot een succesvol einde te brengen.


Transactioneel

Microsoft BizTalk Server leeft in Microsoft SQL Server. Beiden producten gaan hand in hand. Zonder SQL Server, geen BizTalk. Dit heeft voordelen en nadelen.

Het grootste voordeel van BizTalk Server is dat het transactioneel is. Als een proces onderbroken wordt, bijvoorbeeld doordat een extern systeem offline is, kan het proces gewoon weer opgepakt worden waar het gebleven is. Dit is een eigenschap dat andere integratiesystemen vaak niet hebben. Het systeem is ook enorm betrouwbaar. Berichten belanden direct in de database na ontvangst en zijn daarmee gemakkelijk te volgen en zullen niet zo maar verdwijnen.

Er kleeft ook een nadeel aan deze transactionele en betrouwbare opzet: BizTalk Server is minder snel dan een systeem dat alleen in-memory, bijvoorbeeld met queues, werkt.


Doel

Het is dus belangrijk om vooraf te bepalen wat belangrijk is. Wat zijn de eisen? Is het belangrijk dat een systeem transactioneel en betrouwbaar werkt of is het misschien belangrijker om hoge snelheden te halen en dat het verlies van berichten niet zo zwaar weegt.

Etesian kan u helpen dit doel te bepalen en een integratiearchitectuur op te stellen die bij uw bedrijf past. Misschien is BizTalk Server hét product dat u moet gebruiken of misschien ook niet en kunt u volstaan met het gebruik van bijvoorbeeld RabbitMQ en enkele custom .Net applicaties.