Microsoft Azure

De Microsoft cloud, oftewel Microsoft Azure, kan u veel werk uit handen nemen. Waarom zou u zelf alle infrastructuur en applicaties beheren? Medewerkers moeten opgeleid worden en hebben minder tijd over voor andere, nuttigere, taken. En dan hebben we het nog niet eens over security gehad. Bij Microsoft Azure zijn er dag en nacht de beste mensen aan het werk om alle systemen in de cloud zo veilig mogelijk te houden.


Schaalbaar

Het grootste voordeel van Microsoft Azure is de schaalbaarheid. Het is nagenoeg oneindig schaalbaar. Heeft u tijdelijk meer capaciteit nodig voor uw systemen, dan kan dat vaak automatisch of via een druk op een knop geregeld worden. Geen gedoe meer met virtual machines optuigen en de benodigde software installeren en configureren. In Microsoft Azure kan dat direct geregeld worden, vaak duurt het niet eens langer dan een paar minuten.


Architectuur

De Cloud vereist een andere denkwijze wanneer het op architectuur aan komt. U denkt niet meer in virtual machines, maar in oplossingen. Het moet niet uitmaken wat de achterliggende technologie is, het moet gewoon werken. Microsoft Azure kenmerkt zich door een micro services architectuur. Hierbij wordt uw oplossing opgebouwd uit allemaal kleine, herbruikbare, “legosteentjes” die uiteindelijk uw totaaloplossing vormen.


Expertise

De expertise binnen Etesian ligt vooral op het integratievlak. Denk hierbij o.a. aan de volgende onderdelen:

  • API Management
  • Azure Functions
  • Logic Apps
  • On-premises Data Gateway
  • Service Bus
  • Web apps